Balogh Pál: Csak a győzelemben gondolkodunk

A Debreceni Egyetem labdarúgócsapata vasárnap 17.30-tól ismét a Nagyerdei Stadionban lép pályára, együttesünk a harmadik fordulóban a Dorogot látja vendégül. Érdekesség, hogy Balogh Pál és Takács Péter is a Komárom-Esztergom megyei egylettől érkezett a DEAC-hoz a nyáron.

Nem lassítanak az NB II-es együttesek: a hétvégén már a harmadik játéknapot rendezik meg, alakulatunkra ezúttal a Dorog vár. A dorogiak a nyitányon nagy pofonba néztek bele a Pécs otthonában, ahol a hazaiak 4-0-ra diadalmaskodtak. A komoly ütéstől nem fogtak padlót Németh Szabolcs fiai, hiszen szerdán a Soroksárt 1-0-ra legyőzték. Balogh Pálnak nem kell bemutatni következő ellenfelünket, ugyanis 2018 és 2020 között szakmai igazgatóként dolgozott Dorogon.

“Történtek változások a keretükben a nyáron, de a filozófiájuk nem módosult. Az MTK-val kooperációs szerződést kötöttek, amiből profitálhatnak. Vetélytársunk felfogása alapvetően a stabil védekezésen alapszik, emellett gyors ellentámadásokkal igyekszik veszélyt okozni. Hogy milyen reményekkel várjuk a találkozót? Szeretnénk megkezdeni a pontok gyűjtögetését, ennek fényében csak a győzelemben gondolkodunk. A siker érdekében főleg a támadójátékban kell javulnunk. A Soroksár elleni idénynyitón láttam biztató dolgokat, ám a DVSC ellen gyermeteg hibákat vétettünk. Papp Ferenc sérüléssel bajlódik, rajta kívül szerencsére mindenki bevethető” – nyilatkozta vezetőedzőnk.

Balogh Pálhoz hasonlóan Takács Péter is nyáron intett búcsút a Dorognak. A rutinos középpályás az előző idényben tizenhárom NB II-es bajnokin húzta magára a dorogi mezt, egyetlen gólját a Budaörs ellen lőtte.

“Szép emlékeket őrzök a legutóbbi szezonról, bár a koronavírus miatt nem tudtuk befejezni, amit elkezdtünk. Szerencsére mindenkivel megtaláltam a közös hangot Dorogon, Kitl Miki (ő már Békéscsabán szerepel – a szerk.) személyében pedig egy jó barátot is szereztem. Amennyiben az ellenfelünket egy szóval kellene jellemeznem, a masszivitás kifejezés jutna egyből eszembe. Bízom benne, hogy vasárnap nálunk lesz többet a labda, és a kombinatív futballunkkal fel tudjuk törni a dorogi védőfalat. Nyilván a két vereség rányomja a bélyegét a csapat hangulatára, ám a sűrű menetrend egyik előnye az, hogy nincs sok idő búslakodásra” – mondta Takács, aki elárulta, ha hétvégén gólt szerezne, nem csapna óriási ünneplést, mivel a tiszteletet megadná egykori csapatának.

A mérkőzésre elővételben a jegy.deac.hu oldalon lehet megvásárolni a belépőket.

A DEAC-Dorog bajnokit a Debreceni Televízió élőben közvetíti. Az érdeklődők a DTV weboldalán, valamint a Médiacentrum Debrecen alkalmazásán keresztül is nyomon követhetik a bajnokit.

NB II, 3. forduló
DEAC-Dorog
2020. 08. 09. (vasárnap) 17:30, Nagyerdei Stadion

Fotók: Derencsényi István