Továbbjutott a DEAC a Magyar Kupában

Kétszer is hátrányba került a Debreceni Egyetem labdarúgócsapata Balatonfüreden, ám mindkétszer sikerült egyenlíteni és a lefújás előtt pár perccel büntetőből megszületett a győztes találat is.

A labdarúgó MOL Magyar Kupa 6. fordulójában a Nemzeti Bajnokságokban szereplő csapatok bekapcsolódtak a küzdelmekbe, így a DEAC is megkezdte szereplését a sorozatban. A sorsolás eredményeként a fekete-fehérek igen messzire, a Balatonfüredi FC otthonába utaztak. A hazaiak jelenleg sereghajtók az NB III Nyugati csoportjában, ahol kilenc forduló alatt mindössze egyetlen pontot gyűjtöttek. Ennek eredményeképpen a napokban edzőváltás történt a csapatnál, és Thomas Sowunmi helyét Borgulya István vette át.

Ami a Debreceni Egyetem gárdáját illeti, legutóbb küzdelmes mérkőzésen maradt alul 1-0-ra a Kazincbarcikával szemben az NB II-es bajnokságban. A mai kupameccs remek alkalom volt a javításra, a cél nem is lehetett más, mint a továbbjutás. Balogh Pál vezetőedző ezúttal olyan játékosoknak is lehetőséget adott a bizonyításra, akik eddig ritkábban léptek pályára.

Jól kezdtük a mérkőzést, rögtön támadólag léptünk fel. Végig mezőnyfölényben futballoztunk, ám igazán nagy helyzetet nem tudtunk kialakítani. Az ellenfél egyszer jött el a kapunkig, abból gólt kaptunk: a 37. percben egy kontratámadás végén szerzett vezetést a Balatonfüred Szabó Bence találatával. Nem örülhettek azonban sokáig a vendéglátók, mivel Bíró Péter révén még a szünet előtt sikerült egyenlítenünk szabadrúgásból.

A folytatásban sem változott a játék képe, továbbra is a DEAC irányított és helyzeteket dolgozott ki. Egy véleményes büntetőből a hazaiak vissza tudták szerezni a vezetést, ám négy perccel a vége előtt Karikás szép beadása után a csereként beállt Székely Dávid egalizálta az állást. Már a rendes játékidő utáni percekben járt a meccs, amikor kiharcoltunk egy 11-est, ezt Bíró Péter értékesítette, így a DEAC 3-2-re megnyerte a mérkőzést, és a legjobb 64 csapat közé jutott.

Bár nehezen született meg a győzelem, de a játék képe alapján teljesen megérdemelten nyert együttesünk, többen is jó teljesítménnyel járultak hozzá a sikerhez.

Magyar Kupa, 6. forduló
Balatonfüredi FC – DEAC 2-3 (1-1)

Balatonfüred. Vezette: Molnár A.
Balatonfüredi FC: Keserű – Géringer, Nagy Z., Imre (Tetézi 72.), Makró, Henn (Bartha 54.), Schillinger, Burucz, Szalai, Szabó B. (Pápai 61.), Tamás Sz.
DEAC: Tóth D. – Karikás, Papp F., Belényesi, Balogh K. – Bíró P., Spitzmüller, Nagy K. (Gyönyörű 68.), Rezes (Székely 77.) – Burai, Kertész (Kiss B. 63.)
Gól: 1-0 Szabó B. (37.), 1-1 Bíró P. (42.), 2-1 Szabó B. (11-esből, 59.), 2-2 Székely (86.), 2-3 Bíró P. (11-esből 94.)
Sárga lap: Szabó B. (21.), Papp P. (51.), Belényesi (58.), Balogh K. (63.), Markó (79.), Schillinger (87.)